Çorumlu Gençlere Eğitim Verilecek, İş Garantisi Sağlanacak
Çorumlu Gençlere Eğitim Verilecek, İş Garantisi Sağlanacak
Çorum’da mesleki eğitimin geliştirilmesi, sanayideki iş gücü açığının kapatılması için önemli bir çalışma hayata geçiriliyor. İmzalanan protokolle birlikte Çorum ve Ankara Organize Sanayi Bölgeleri, mesleki eğitim için iş birliği yapacak, öğrenciler hem becerilerini geliştirecek hem de iş disiplini kazanacak.
Çorum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi arasında, “Sanayici İşbirliği ile Mesleki Eğitim Projesi” (SİMEP) kapsamında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.
Çorum Valiliğinde düzenlenen imza törenine, Vali Ali Çalgan, Ankara Sanayi Odası 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Niyazi Akdaş, Vali Yardımcısı Cengiz Nayman, Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Ocak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Levent Tuzcu, Çorum OSB Müteşebbis Heyeti ve Ankara Sanayi Odası 1. OSB Heyeti katıldı.
Çalgan: SİMEP Projesi, Mesleki Eğitimi Güçlendirecek
Törende konuşan Vali Çalgan, “Yapılan protokol çerçevesinde; liselerin 9. sınıfını bitiren öğrenciler, her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında SİMEP’e ön kayıt yaptırabilecek. Ağustos ve Eylül aylarında yapılacak Mesleki Beceri Testleri’nde başarılı olan öğrenciler, mülakatlar sonucunda TOBB OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kayıt yaptırabilecek. Beceri ve yeteneklerine göre projeye alınacak öğrenciler, beceri, iş alışkanlığı ve iş disiplini kazanarak iş hayatına hazırlanacak. Temel mesleki eğitimin yanında akademik eğitim de alacak öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimlerine yönelik sosyal etkinlikler ve seminerler düzenlenecek. SİMEP kapsamında başarı gösteren öğrencilerin, yurt dışında yapılan proje ve eğitim faaliyetlerine katılımları sağlanacak. Aynı zamanda, SİMEP kapsamında eğitim alan her öğrenci, projeye katkı sağlayan firmaların sözleşmeli personeli konumunda olacak ve eğitimini tamamlayan öğrenciler bu firmalarda işe başlayacak. TOBB OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde pilot olarak uygulanacak SİMEP projesi daha sonra tüm meslek liselerimize yaygınlaştırılacak.” dedi.
Vali Çalgan, “Ortada başarılı bir model var. Bu projeye tüm paydaşlar ile birlikte dört elle sarılacağız. Projenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu tür iş birliklerini çok kıymetli buluyoruz. Verdikleri destekten dolayı başta Sincan Kaymakamı Levent Kılıç ve Ankara Sanayi Odası 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Niyazi Akdaş olmak üzere Sincan Heyeti’ne teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Çalgan’ın konuşmasının ardından protokol imzalandı. Protokol ile meslek liseleri öğrencilerine, sanayi ortamında nitelikli bir mesleki eğitim, diploma ve iş garantisi sağlanması hedefleniyor.