DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

‘Engellilik, Zorluklar Karşısında Pes Etmek Değil, Mücadele Etmektir’

‘Engellilik, Zorluklar Karşısında Pes Etmek Değil, Mücadele Etmektir’
Özden Gazetesi Yayınları
02.12.2024
229
A+
A-

‘Engellilik, Zorluklar Karşısında Pes Etmek Değil, Mücadele Etmektir’

Çorum Valisi Ali Çalgan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Çalgan mesajında, engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılması ve engellilerin hayat standartlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin, engelli vatandaşlarına sağladığı hizmetlerin yaygınlığı ve kalitesiyle ölçüldüğünü belirten Çalgan, “Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları tüm zorluklara çözümler bulmak ve onların hayatın her alanına dahil olmalarını desteklemek için çalışıyoruz. Onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir.” dedi.

Engelliliğin sadece engelli bireylerin değil, tüm toplumun ortak meselesi olduğunu ifade eden Çalgan, “Engellilerin pek çok alanda karşılaştıkları olumsuzlukları en aza indirmek için hepimizin katkısına ve ortak duyarlılığına ihtiyaç vardır.” şeklinde konuştu.

Son yıllarda engelli bireylerin spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar birçok alanda büyük başarılar elde ettiğini belirten Çalgan, “Bu durum göstermektedir ki engellilik, zorluklar karşısında pes etmek değil, mücadele etmektir.” dedi.

Hiçbir engelin bireysel bir seçim olmadığını ve her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Çalgan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumda engellilere yönelik farkındalığın artmasına ve daha fazla sorumluluk alınmasına vesile olmasını diledi.

Çalgan mesajını, “Bu duygu ve düşüncelerle, her şartta mücadele azmini ve kararlılığını kaybetmeyerek topluma örnek olan tüm özel gereksinimli bireylerimize ve ailelerine mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum” diye konuştu.

Arena Game Center
YORUMLAR

+ 25 = 32

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.