DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

TÜBİTAK’tan HİTÜ’ye Bir Destek Daha

TÜBİTAK’tan HİTÜ’ye Bir Destek Daha
Özden Gazetesi Yayınları
07.08.2022
427
A+
A-

TÜBİTAK’tan HİTÜ’ye Bir Destek Daha

Makine ve imalat teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesinde yeni bir proje daha hayata geçiriliyor. Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri tarafından imalat sektörüne yönelik hazırlanan projeye TÜBİTAK tarafından destek verilecek.

Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Cengiz Baykasoğlu ile Doç. Dr. Öncü Akyıldız tarafından imalat sektörüne yönelik hazırlanan proje önerisi TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında, karmaşık geometrili metalik parçaların kalıp gerektirmeden, tek parça halinde ve net/nete yakın ölçülerde üretimine olanak sağlayan metal eklemeli imalat teknolojilerinin önemli bir türü olan tel ark eklemeli imalat süreçlerinin gerçek zamanlı bilgisayar destekli simülasyon modellerinin geliştirilmesi konusunda öncü araştırmaların yapılması planlanıyor.

Projede yürütücü olarak görev alacak Prof. Dr. Cengiz Baykasoğlu, yaptığı açıklamada metal eklemeli imalat teknolojilerinin son yıllarda imalat sektöründe yaygın kullanım alanı bulmaya başladığını belirtti.

Disiplinler arası bir karakter taşıyan proje ile Türkiye’nin imalat sektörüne önemli katkılar sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Baykasoğlu, şunları kaydetti:

“Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan üniversitemizde Hesaplamalı Mekanik Araştırma Grubu olarak imalat sektörüne katma değer sağlayabilecek çeşitli projelerin hayata geçirilmesi üzerine çalışıyoruz. Bu bağlamda, son yıllarda üretimde paradigma değişimine neden olan eklemeli imalat teknolojileri üzerine araştırmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu kapsamda, destek almaya hak kazandığımız proje ile uluslararası seviyede bilimsel araştırmalar gerçekleştirirken bu kritik teknolojilerin ülkemizde etkin şekilde kullanımına da katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Proje kapsamında, lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz yer alacak. Böylelikle proje ile ilgili alanda, ülkemizde nitelikli araştırmacıların yetiştirilmesine de önemli katkı sağlamış olacağız.”

Arena Game Center
YORUMLAR

79 − 77 =

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.