DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

Sobacı: Halk, Hijyen Kurallarını Unutmuş Durumda

Sobacı: Halk, Hijyen Kurallarını Unutmuş Durumda
Özden Gazetesi Yayınları
15.02.2022
497
A+
A-

Sobacı: Halk, Hijyen Kurallarını Unutmuş Durumda

Çorum Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, düzenlenen basın toplantısında koronavirüs pandemisinin yayılımıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sobacı, Çorum halkının maske mesafe ve hijyen kurallarını unuttuğunu, artık kimsenin bu kurallara riayet etmediğini söyledi.

“Kim Ne Yaparsa Kendine Yapar”

Bir basın mensubunun “Çorum’da maske, mesafe ve hijyen konusunda ciddi bir sıkıntı ile karşı karşıyayız. Bu konu hakkında düşünceleriniz nelerdir? sorusu üzerine Sobacı “Halk bu durumdan bıkmış durumda. Biz ne kadar maske, mesafe ve hijyen konusunda ısrarla hatırlatma yapsak da her şey vatandaşta bitiyor ve halk bu üç önemli konuyu unutmuş durumda. Aşı olmayanların sayısı da yüksek. Çarşıya, caddeye indiğimde şöyle bir bakıyorum ve artık neredeyse kimsenin maske takmadığını, sosyal mesafeye dikkat etmediğini görüyorum. Otobüslerde inanılmaz bir kalabalık oluyor toplu alanlarda ki çoğu yer aynı durumda ne yazık ki. Artık kim ne yaparsa kendine yapar. Bu durumdan zararlı çıkan yine vatandaşlarımız oluyor” diye konuştu.

“Koronavirüs Gribal Enfeksiyona Dönecek Diye Düşünüyorum”

Başka bir basın mensubunun “Virüsün bitme tarihi ile bir öngörünüz var mı?” sorusunu da yanıtlayan Sobacı “O konuda kesin bir tarih söyleyemeyiz ama aşılama hız kazanırsa ve vatandaşların çoğunluğu aşıyı yaptırırsa 1 yıla kadar biter diye düşünüyorum. Biliyorsunuz ki bazı Avrupa ülkeleri aşıda hız kazandı ve yasakları tamamen kaldırdı. Bizimde temennimiz bu yönde. Ama tamamen biter mi derseniz hayır tamamen bitmez. Koronavirüs gribal enfeksiyona dönecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Arena Game Center
YORUMLAR

+ 51 = 53

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.