400 Yataklı Hastanede Son Durum
Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas Sağlık Bakanlığından oluşan bir heyetle Çorum’a gelerek bir dizi incelemelerde bulundu
Sağlık Bakan Yardımcısı ve Çorum Eski Milletvekili Agah Kafkas, Sağlık Bakanlığından oluşan bir heyetle, Çorum’a gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.
İki günlük çalışma kapsamında Kargı, Osmancık ve Alaca ilçelerinde sağlık yatırımlarını inceleyen Bakan Yardımcısı Kafkas ve beraberindekiler daha sonra Çorum Devlet Hastanesinde değerlendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıya Agah Kafkas ile birlikte Çorum’a gelen Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakkı Yeşilyurt, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Hasan Çağıl, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkan Yardımcısı Dr. Hakkı Gürsöz, İnşaat ve Onarım Daire Başkanı Mehmet Demircioğlu ile Saha Koordinatörü İnci Yılmaz da katıldı.
Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile hastane başhekimlerinin hazır bulunduğu toplantıda ilk olarak sağlıktaki dönüşümün ele alındığı bir sunum yapıldı.
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas yaptığı açıklamada Çorum’da sağlık alanında yapılacak yeni yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Kafkas uzun zamandır Çorum’a yapılması gündemde olan planlanan 400 yataklı hastane projesiyle ilgili alınan son kararları açıkladı. Kafkas 400 yataklı yerine en az 600 yataklı hastane planladıklarını ancak arsa tahsisi konusunda problem yaşandığın söyledi. Kafkas “bu konuda isim vermeden bazı kişileri eleştirerek, kimse kendisi üzerinden hesap yapmasın” dedi. Arsa sorunun çözülmesi için 10 gün süre verdiklerini belirten Kafkas, “150 trilyonluk bu yatırımı kaçırmayın” diye uyardı.
HEKİMLERİMİZDEN BEKLEDİKLERİM
Halkımızın sağlığına katkıda bulunmanın koşullarını yaratmalı halkını ve hakkını koruyan hekimler görmeliyiz.
Hastanın tek güvencesi, hekimin vicdanı ve ahlakıdır (İbn-i Şerif)
Her hastanın onurlu bir şekilde ölmeye hakkı vardır.
Hayat zorlaştığında tutunacak birilerini ararsınız.
Aynı anda iki hastaya çağrılırsanız önce fakir olanına gidin yücelirsiniz.
PİYASALAŞTIRILMIŞ SAĞLIK HİZMETLERİ AHLAKİ OLMADIĞI GİBİ BİLİMSEL DE DEĞİLDİR.
Sözde koruyucu sağlık hizmetleri veriliyor “muş” gibi yapılarak insanların en geniş anlamda olumsuz yaşam koşullarında hastalanmaları, sistemin hasta ve hastalık üretmesine kurguludur ve ancak bu yolla devasa özel sağlık sektörü, “müşterilerini” zorunlu olarak yaratacaktır.
Geç kalan tanı ile çoğu zaman etkin sağaltım (tedavi) verilemeyişinin etik ve bilimsellik dışı net konumu, doğallıkla, her tür tartışmanın dışında kalmaktadır.
Sağlık haktır, metalaştırılamaz!
Hastaneler ticarethane olmamalıdır!
Sağlık çalışanları köleleştirilemez!
Devlet, tüccar ve –SGK örneğinde görüldüğü gibi- de sermayenin tahsildarı olmamalıdır!
SAĞLIK DA TAŞERONLAŞTIRILDI..
Eskiden yapılması gereken ameliyatlar mı yapılıyordu, yoksa şimdi yapılması gerekmeyen ameliyatlar mı yapılıyor?