3 Doktor Göreve Başladı
3 Doktor Göreve Başladı
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim Araştırma Hastanesi, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.
Bu kapsamda hastane kadrosuna 3 yeni hekim daha katıldı. Göğüs Hastalıkları Anabilim dalında Prof. Dr. Meral Gülhan ve Doç. Dr. Ayşe Yılmaz ile Göz Hastalıkları Anabilim dalında Doç. Dr. Hasan Basri Çakmak hastanedeki yeni görevlerine başladı.
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Hastanemiz kadrosu her geçen gün güçleniyor. Bu kapsamda hastanemize 3 yeni hekim atandı.
Göğüs Hastalıkları Anabilim dalında Prof. Dr. Meral Gülhan ve Doç. Dr. Ayşe Yılmaz ile Göz Hastalıkları Anabilim dalında Doç. Dr. Hasan Basri Çakmak hastanedeki yeni görevlerine başladı.
Prof. Dr. Meral Gülhan Kimdir?
1964 yılında Ankara’da doğdu. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Asistanlık eğitimini Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamladı ve 1992 yılında göğüs hastalıkları uzmanı olmaya hak kazandı. Aynı merkezde 2000 yılında doçent oldu. 2007 yılında Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesinde doçent kadrosunda göreve başladı ve 2008 yılında profesör ünvanı aldı. Aynı hastanede 20092015 yılları arasında dekan yardımcısı ve başhekim, ayrılana kadar göğüs hastalıkları anabilim dalı başkanı olarak görev yaptı. 2017 yılı Nisan ayında bu kurumdan ayrılarak Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında göreve başladı Halen anabilim dalı başkanı olarak görev yapmaktadır. Göğüs hastalıkları alanında uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış 93 bilimsel makalesi ve 110’dan fazla ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirisi bulunmaktadır.
Doç. Dr. Ayşe Yılmaz Kimdir?
Ankara doğumlu olan Doç. Dr. Ayşe Yılmaz, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1995 yılında mezun oldu. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları Medikal Onkoloji bölümünde asistan olarak göreve başladı ve beş ay çalıştı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tbc AD.’da göreve başladı ve 2002’de göğüs hastalıkları uzmanı oldu. 2003 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Yardımcı Doçent Doktor olarak göreve başladı. 20052011 yılları arasında Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü. 2012 yılında doçentlik ünvanını aldı. The division of Pulmanary and Critical Care Medicine at Northwestern University’de 14.10.2011–24.03.2012 tarihleri arasında Yoğun Bakım Ünitesinde ve Uyku Laboratuvarı ve Uyku Hastalıkları Polikliniği’nde gözlemci olarak çalıştı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 08.05.2015 tarihinde ayrıldı. 25 Haziran 2015 ve 24 Haziran 2016 tarihleri arasında Ankara Acıbadem Hastanesinde görevini sürdürdü. 12.04.2017 tarihinde Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başladı.
Doç. Dr. Hasan Basri Çakmak Kimdir?
Ankara 1968 doğumludur. 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Aynı üniversitede 1992 yılında başladığı asistanlık eğitimini tamamlayarak 1996 yılında göz hastalıkları uzmanı oldu. Göz hastalıkları bilim dalında 2012 yılında doçent oldu. Halen Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz hastalıkları Anabilim Dalı başkanı olarak görev yapmaktadır. Göz hastalıkları ile ilgili uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış 93 bilimsel makalesi ve 150’den fazla ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş bildiri ve posteri bulunmaktadır. Nanoteknolojinin oftalmolojik uygulamaları, kontrollü ilaç salınım sistemleri, akıllı teşhis yapabilen yapay zeka ve biyoinformatik konularında TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığınca desteklenmiş bir çok projede yer almıştır. Çalışmalarının yoğunlaştığı alanlar: retina hastalıkları, vitreoretinal cerrahi, katarakt ve refraktif cerrahi, kornea hastalıkları, oftalmolojik lazer girişimleri, keratokonus ve keratoplastidir. Halk arasında tavuk karası olarak bilinen Retinitis pigmentoza ve diğer herediter retinopatiler ile kornea hastalıklarının sağaltımında, kök hücre tedavilerinin kullanılmasını hedefleyen araştırma projelerindeki çalışmaları halen devam etmektedir.”