1. Ulusal Hattuşa Taş Heykel Sempozyumu
….Taş sanatçıları Çorum Meslek Yüksek Okulu’nda, ressamlar ise Çorum Atatürk Lisesi Resim Atölyesinde çalışmalara başladı
1. Ulusal Hattuşa taş heykel sempozyumu Çorum’da yapılıyor. Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Sanayi ve Ticaret Odasının katkılarıyla düzenlenen sempozyuma katılan sanatçılar, sergi için hazırlık yapıyor. Taş sanatçıları Çorum Meslek Yüksek Okulu’nda, ressamlar ise Çorum Atatürk Lisesi Resim Atölyesinde çalışmalara başladı.
Sempozyum kapsamında Hitit uygarlığına ait eserler akademisyenler, üniversite ve lise öğrencileri tarafından çağdaş bir yorumla sentezleniyor. Çalıştay sonrası hazırlanan eserler için sergi düzenlenecek
Çalıştaya, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi’nin yanı sıra Çorum Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve örencileri de destek veriyor.
Sempozyum kapsamında ayrıca Gazi Üniversitesi’nin katkılarıyla, “Hitit uygarlığı eserlerinin, sanat eleştirisi yöntemi kullanılarak, çağdaş plastik sanatlar teknik ve yöntemleriyle yorumlanması” konulu bir proje hayata geçirildi.
Atatürk Lisesi’nde çalışmalarını sürdüren Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Resim Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Osman Altıntaş, Çorum’un sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin tanıtıma ihtiyacının olduğunu söyledi. Altıntaş “kentin atılım yapması için kültür turizmi geliştirilmeli” dedi.
Hitit uygarlığını tuvallerine yansıtan Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Resim bölümü akademisyenleri de ÇRT’ye yaptıkları açıklamada çalıştayı değerlendirdiler. Öğretim üyeleri Hitit uygarlığının Çorum açısında önemli bir değer olduğunu söylediler.
1. Ulusal Hattuşa Taş Heykel Sempozyumu nedeniyle ilimize gelen seramik sanatçıları da Çorum Meslek Yüksek Okulu Seramik Atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 1 haftadır çalışmalarını sürdüren sanatçılar önce Çorum’daki ören yerlerini gezerek Hitit uygarlığı hakkında bilgi edindiler, şimdide Çorum’un tarihi ve kültürel değerlerini sanatsal açıdan yorumlamaya başladılar.
Seramik atölyesinde bir araya gelen Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi akademisyenleri ve öğrenciler, rölyef ve üç boyutlu heykeller yapıyor. Seramikçiler ise kendi süzgeçlerinden geçirdiği görselleri seramiklere yansıtıyorlar.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Necmettin Yağcı, Çorum ve çevresinin Hitit uygarlığının merkezi olduğunu belirtti. Yağcı, Burada çıkan tarihi eser ve heykel formlarını akademisyen ve öğrencilerle birlikte daha çağdaş bir şekilde yorumlamaya çalıştıklarını belirtti.
Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Bölümü öğretim görevlisi Azimet Karaman’da, “Çorum’un tarihi ve kültürel güzelliklerini estetik ve plastik olarak yorumluyoruz” dedi.
Çorum Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Fatih Mehmet Şahin ise, okul öğrencileriyle birlikte çalıştaya destek verdiklerini kaydetti.
Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi ve Çorum Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de sergi öncesi de yoğun bir şekilde çalışıyor.