DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çorum °C
Çorum
°C
°C
°C
°C
°C

“Hayat, ‘Seni Seviyorum’ Demeyi Erteleyecek Kadar Uzun Değil”

“Geç Kalanlar” oyunu evlilik içinde yapılan hatalar, çiftlerin zamanla birbirine yabancılaşmasını esprili bir dille anlatıyor

Özden Gazetesi Yayınları
22.12.2010
709
A+
A-

Çok fazla zamanımız yok. Yolun başında olanlar gecikmesin diye, geç kalanları göstermek istiyoruz diyecek bu hafta tiyatro sahnesi. Ne söylenecekse, ne yaşanacaksa şu anda söylenmeli ve yaşanmalı. Cuma ve cumartesi temsili verilecek “Geç Kalanlar” oyunu aslında “hayatın ’seni seviyorum’ demeyi erteleyecek kadar uzun olmadığını anlatacak.

Evlenmeden birkaç yıl önce gözünün içine bakarken ne söyleyeceğinizi unutturacak kadar heyecan duyduğunuz, bir gün bile görmeseniz özleyeceğiniz kişinin artık aynı evde size gardiyan gibi görmesi … Nedir bu kadar çabuk değişen şey, sevginiz gerçek değil miydi, nerede hata yaptınız ?

“Geç Kalanlar” oyunu evlilik içinde yapılan hatalar, çiftlerin zamanla birbirine yabancılaşması ve modern dünyada kadın-erkek ilişkilerinin karşılıklı özensizlik yüzünden biten aşklarını esprili bir dille anlatan dram-komedi türünde bir oyun.

Pervin Ünalp’ın yazdığı, Nesrin Üstkanat’ın yönettiği oyunda Füsun Günuğur, Levent Şenbay, Dilara Keyf Günüç, Deniz Alver Çamlıdağ rol alıyor.

Oyunun yönetmeni Nesrin Üstkanat “İlişkilerde birbirimizi değiştirmeye çalışıyoruz, karşı tarafı da kendimize benzetmeye çalışıyoruz. 3 yılda ilişkiler tükeniyor. İki kişi 3 yılda ne yaşar, her şeyi nasıl tüketebilir ki ? Bunlar iletişimsizlikten kaynaklanıyor. Bugün çiftlerin yaşadığı aslında söylemeleri gerekenleri söylememelerinden kaynaklanıyor. Oyunda ertelemeyin, seni seviyorum demeye geç kalmayın diyoruz” diyor.

İzleyenlerin evlilik terapisi olarak nitelendirdiği, ilk perdesinde erkeğin ikinci perdesinde ise kadının hissettiklerini anlatan, 1 saat 30 dakikalık Geç Kalanlar’ın sürpriz de bir sonu bulunuyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘Geç Kalanlar’ adlı oyunu 25 Aralık Cuma günü saat 20:00’de, 26 Aralık Cumartesi günü de saat 14:00 ve 20:00’de olmak üzere toplam 3 kez sahnelenecek. Öğrenci bileti 3 liradan, tam bilet ise 5 liradan  Devlet Tiyatrosu gişesinden temin edilebilir.


Arena Game Center
YORUMLAR

6 + 2 =

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.